Η έκφραση «Είσαι για τα καρναβάλια», δε βγήκε τυχαία.
Έχω συμμετάσχει σε υπέροχα καρναβάλια σαν παιδί στη Σάμο με τους φίλους μου και έχω μεταμφιεστεί πολλές φορές απο τότε κάθε περίοδο της αποκριάς. Τα τελευταία 3 χρόνια όμως δεν έτυχε εξ’αιτίας της δουλειάς μου.
Φέτος όμως, έβαλα ακόμα ενα τικ σε «Σε αυτό το μέρος την συγκεκριμένη στιγμή.’’
Απόκριες στη Βενετία! ✔
Φτάσαμε με τους συναδέλφους μου στην πόλη και αγοράσαμε από έναν πάγκο από μια μάσκα. Με το που τη φορέσαμε μπήκαμε κατευθείαν στο κλίμα των ημερών.

Στο δρόμο μας πετύχαμε μια παρέλαση, η οποία θα κατέληγε στην Piazza San Marco, όπου θα είχε μια εκδηλωση. Προς τα εκεί πηγαίναμε κι εμείς. Ένας χοντρούλης κλόουν με τράβηξε να χορέψω βαλς μαζί του. Όταν τέλειωσε το κομμάτι, μου σήκωσε τη μάσκα και με φίλησε στο μάγουλο, αφήνοντάς μου ένα σημάδι με τις μπογιές του.

Το κλίμα στα στενάκια και στα γεφυράκια ηταν υπέροχο! Ένας ευχάριστος συνωστισμός με πολλες στάσεις για αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα κοστούμια που φορούσαν κάποιοι ήταν απλά έργα τέχνης.. Όλοι σταματούσαν ευγενικά σε κάθε έναν που ζητούσε να τους φωτογραφίσει.
Στην Piazza San Marco είχαν στήσει μια τεράστια εξέδρα με μια γιγαντο οθόνη κι εκεί ανέβηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν επίσημα σε αυτήν την εκδήλωση. Το θέμα του σόου δεν το πολυκατάλαβα γιατί ήταν στα ιταλικά. Ηταν και λίγο βαρύ και βαρετό.

Διασκεδάσαμε και χορέψαμε υπό ρυθμούς ταγκό . Ευτυχώς δεν πήγαν χαμένα τα μαθήματα που έκανα! Εκεί κολλάει και η έκφραση «είσαι για τα καρναβάλια»!

Φεύγοντας, αναρωτήθηκα: Γιατί οι άνθρωποι εκφράζονται καλύτερα κρυμμένοι πίσω από μια μάσκα και τι συνεπάγεται αυτό;
Πετάξτε τις μάσκες και δειξτε ποιοί πραγματικά είστε! Ίσως είστε καλύτεροι και πιο ενδιαφέροντες από την εικόνα που δημιουργήσατε φορώντας τη μάσκα σας..
Καλή αποκριά και καλή σαρακοστή σε όλους!